Rawfood

Raw food är en kost baserad på frukt, grönsaker, rotsaker, nötter, frön och torkade frukter som inte hettas upp över 42 grader. På så sätt bevaras maximalt med näring och enzymer.

Ökad livskraft
Kallpressade oljor, alger, superfoods, skott och groddar förekommer också inom raw food. Raw food sägs vara kosten som bevarar din ungdom, tar fram ditt allra vackraste jag och fyller ditt liv med livskraft.

En livsstil
Raw food har gått från att vara en ”ny trendig diet” i början av 2000-talet till något som är accepterat som ett livsstilsval. På samma sätt som man kan välja att vara vegetarian eller vegan så kan man säga att man äter raw.

Vi har raw food
Det kan fortfarande vara svårt att hitta alternativ om man äter ute som inte innebär en ”vanlig” sallad. Det vill vi ändra på! Vi har alltid ett par alternativ på var meny som är Raw. Till exempel en härlig pizza och en tricolore pasta. Men det går självklart lika bra att äta rawfood utan att följa nån strikt diet, bara för att det är så himla gott och bra för dig!

Fritt från mejeriprodukter och gluten
Raw food är naturligt fri från mejeriprodukter och gluten så den går bra att äta om man har allergier.

Utöver vår matmeny så har vi även energibollar, cashewrutor och smoothies som funkar alldeles utmärkt som fika eller mellis. I butiken säljer vi även RAW bars och våra egna raw food kex. Mums!

Vi vill inspirera till att man ska kunna utforska konceptet raw food.
Böcker om raw food på svenska
Raw Food: ett lattare liv pa tre veckor – Erica Palmcrantz Aziz
Pigg och glad med RAW FOOD – Vibeke Amdisen
Raw food pa svenska – Erica Palmcrantz och Irmela Lilja
Raw food med tva detox veckor – Ulrika Davidsson
Karins grona varld: Livsstil & Raw Food – Karin Haglund
Den galna sexiga dieten – Kris Carr

Det finns även en uppsjö av böcker om Raw food på engelska.
Rawfoodkex
Innehåller linfrön, vita och svarta sesamfrön, pumpakärnor och havssalt. Kexen är torkade i torkugn på 42 grader, då behåller man massor av näring som gör gott i magen.