Pasta med hemmagjord pesto

MIDDAG PÅ 10 MIN!

Här är bland de snabbare middagarna du kan svänga ihop; som ändå är helt hemmagjord. Rena råvaror, god mat lagad från början helt enkelt. Peston svänger du ihop medan pastan kokar, så snabbt går det att fixa den här smaskiga pastan. Observera att du behöver en mixer av något slag för att göra peston.

Om du vill så passa på att göra en större sats pesto när du ändå är igång. Spara i en tätslutande burk i kylen och ät nån annan dag i veckan vettja!

För 2 portioner behöver du:
– pasta för två
– två nävar rucola
– en halv kruka basilika (eller ett halvt paket fryst)
– 1 dl riven parmesan
– 0,5 dl pinjenötter
– ca 0,5 dl olivolja (anpassa efter hur tjock du vill ha peston)
– en vitlöksklyfta
– salt och (gärna nymald) svartpeppar

Om du vill så lägg till t ex:
– chèvre eller mozzarella
– soltorkade tomater eller körsbärstomater
– serrano eller prosciutto
– riktigt tunna skivor av en god salami

Gör så här:
1. Sätt igång pastavattnet och koka pastan.
2. Medan pastan kokar, mixa alla ingredienser i matberedare eller med stavmixer.
3. Sväng ihop pasta och pesto, och lägg ev till ost, tomater och/eller kallskuret.
4. Ät och må gott!