Lammfärsspett med grönsaksbulgur

Här får du tips om en smarrig och relativt lättlagad rätt som passar både vardagslunk och fredagsmys. Goda lammfärsspett med smakrik bulgur, här beräknat för två personer.

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda samman ca 250 gram lammfärs med ca två ordentliga teskedar sambal oelek, en riven halv gul lök, och en tesked spiskummin. Salta färsen.
3. Forma ”järpar” och trä på spett.
4. Sätt igång vatten för bulgurn, och tillsätt lite grönsaksbuljong (smak) samt ett par nypor gurkmeja (färg) i vattnet.
5. Stek spetten i en klick smör, tills de fått fin färg. Lägg dem sedan i en ugnsform och laga dem färdiga i ugnen samtidigt som bulgurn kokar.
6. Under tiden, hacka lite grönsaker för bulgurn. Ta det du har hemma, t ex rödlök, paprika, tomat (ta i så fall bort kärnorna), zucchini eller vad du föredrar. Fräs allt i lite olivolja.
7. Blanda samman bulgur och grönsaker, servera med spetten och en sallad. En sås på créme fraiche eller gräddfil tillsammans med lite honung och vitlök blir gott till.