Frö- och nötgranola

Här kommer en ljuvligt god och nyttig granola. Helt utan socker, gluten och så innehåller den väldigt lite kolhydrater! Jag tycker verkligen att det är ett galet gott substitut till flingor eller musli. Precis sådär lagom knaprigt och med kardemumman så smakar det nästan lite kanelbulle.

Granola

Ingredienser

  • 1 dl linfrön
  • 2 dl rostade kokoschips
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl solroskärnor
  • 2 dl hasselnötter
  • 2 dl mandel
  • 1,5 dl pecannötter
  • 1,5 dl valnötter
  • 3 msk kokosfett
  • 1,5 tsk kardemumma (nystött)
  • 1/2 tsk vaniljpulver

Gör såhär

  1. Koka upp 3 dl vatten. Lägg i mandeln och låt dra i cirka 10 minuter. Ta upp en mandel i taget ur vattnet och ta bort skalet. Torka alla torra och hacka grovt.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Häll hasselnötterna på en plåt och ställ in i ugnen i cirka 5 minuter eller tills man ser att skalen börjar spricka runt nötterna. Ta ut och gnugga nötterna i en ren kökshandduk tills skalen försvinner.
  3. Blanda mandel, solroskärnor, pumpafrön, kokosflingor, linfrön, grovhackade pecannötter och valnötter, smält kokosfett, kardemumma och vaniljpulver ordentligt och häll över på en plåt.
  4. Sätt in i ugnen (fortfarande 200 grader) och grädda i cirka 10 minuter eller tills granolan fått lite färg.
  5. Ta ut och blanda med de rostade kokoschipsen och de grovhachade hasselnötterna.
  6. Njut med en god yoghurt och lite färska bär.