Cidermarinerad lax


Fläderlag
1 liter Fläderblomsdryck med citron ( spara lite till
creme fraichen)
5 stjärnanis
1 ½- 2 tsk salt
Till garnering
citronskivor
hackad dill
skivat smör
Tillbehör
Creme fraiche
Fläderblomsdryck
salt och peppar
Koka upp fläderlagen och låt koka 10-15 minuter. Låt
svalna och kyl ner och häll i en ugnsfast form. Lägg i
laxsida eller bitar och se till att lagen täcker. Täck över
med plastfolie och ställ i kylen över natten.
Ta fram formen och häll av lagen. (Skall inte användas
mer).
Garnera med citron, hackad dill och skivat smör. In
i ugnen 180° 15-20 min. beroende på laxens storlek.
Servera kall med grönsallad, kokt färskpotatis och en
klick creme fraiche smaksatt med fläderblomsdryck salt
och peppar.