Brownie chocolate chip cookies

Min pojkvän beskrev dessa kakor som ”världens godaste” och det är jag nästan tvungen att hålla med honom om! Fantastiskt goda, sega och chokladiga chocolate chip cookies helt enkelt.

Vaniljdeg

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1/2 krm salt
  • 1 dl strösocker
  • 1 krm vaniljpulver
  • 2 msk glykossirap eller ljus sirap
  • 2,25 dl vetemjöl
  • 100 g mörka chokladknappar

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Vispa det rumstempererade smöret med sockret och glykossirapen tills de blir ljust och fluffigt.
  3. Blanda alla torra ingredienser förutom chokladen och tillsätt till smör-sockerblandingen.
  4. Blanda i chokladknapparna och rulla till 15 stycken bollar som du trycker ihop med chokladdegen (se del 2).

Chokladdeg

Ingredienser

  • 1,75 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 1/2 krm salt
  • 100 g smör
  • 2 msk glykossirap eller ljus sirap
  • 1 dl strösocker
  • 100 g mörka chokladknappar

Gör såhär

  1. Vispa det rumstempererade smöret med sockret och glykossirapen tills de blir ljust och fluffigt.
  2. Blanda alla torra ingredienser förutom chokladen och tillsätt till smör-sockerblandingen.
  3. Blanda i chokladknapparna och rulla till 15 stycken bollar som trycker ihop med vaniljdegsbollarna och placerar på en plåt med bakplåtspapper. Kom ihåg att kakorna flyter ut så placera inte bollarna nära varandra!
  4. Grädda mitt i ugnen ca. 13 minuter eller tills dem fått en fin färg.
  5. Önskas mer choklad kan man sätta på chokladknappar när kakan precis kommit ut ur ugnen så de smälter.