Broccolipaj

Pajdeg

  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 1 krm salt
  • 2 msk kallt vatten

För en smalare paj deg byter du ut en del smör mot kesella.
Till 2 ½ dl vetemjöl tar du 50 g smör och 1 l kesella.

Blanda ihop vetemjöl, salt, smör och ev. kesellan i en matberedare. Tillsätt vatten och knåda snabbt ihop till en deg. Lägg den i kylen att vila minst 30 minuter.

Till fyllningen:

  • Broccoli ca 250 gr
  • 200 gr rökt skinka eller ev. kassler
  • 3 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 1 dl riven ost
  • Salt o peppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Tryck ut pajdegen i en pajform och förgrädda i ugnen 10-15 minuter.
Förväll broccolin lätt eller tina den om den är djupfryst.
Häll av i ett durkslag och pressa ur vattnet ordentligt. Dela i mindre bitar.
Vispa ihop mjölk, ägg och kryddor. Skär skinkan i mindre bitar.
Varva broccoli, skinka och ost, ost överst. Häll över mjölk och äggblandingen.
Grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter.