HELGRILLAD RYGGBIFF MED DRY RUB

Nu när det stundtals är så fint vårväder blir man ju ofta sugen på att grilla. Problemet är att man inte riktigt kan vara säker på att vädret håller sig till kvällen och då är det lite jobbigt att hålla på med marinader eller långrillningar. Därför tänkte jag tipsa om en grym dry rub som funkar fantastiskt ihop med en hel bit ryggbiff.

CC’s Steak Dry Rub
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
0,5 tsk nymalen svartpeppar
0,5 tsk spiskummin
1 tsk salt
0,5 tsk paprikapulver (gärna rökt)
0,5 tsk malen ingefära
0,5 tsk torkad timjan

räcker till ca 1 kg ryggbiff

Låt köttbiten stå i rumstemperatur ca 1 timme, torka sedan av den och pensla med lite olivolja. Gnid in rub:en och låt den vila i rumstemperatur ytterligare 1 timme medans du förbereder grillen för indirekt grillning.

När grillen är klar och köttbiten fått ta smak av rub:en så börja med att grilla direkt över glöden ca 5 minuter per sida, så köttbiten får lite färg men utan att den bränns. Flytta sedan över köttbiten så den grillas med indirekt värme. Försök håll temperaturen på 150-170 grader och plocka ut den vid 55 grader. Låt vila minst 15 minuter och skär sedan upp den i ca 1 cm tjocka bitar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *