Hasselnöt och Cinnamon rullar

Ingredienser
3 msk smör, smält
1/3 kopp hasselnötter, rostade och grovhackade
1/4 kopp packat farinsocker
2 msk socker
1 tsk mald kanel
1/8 tsk malda kryddnejlikor
1 limpa vitt bröd
3/4 kopp strösocker
3 msk mascarpone ost
1 msk kärnmjölk

-1Pensla en matsked smält smör över botten och sidor av en 8 av 8 med 2-tums ugnsform. Blanda nötter, farinsocker, socker, kanel och kryddnejlikor i en liten skål. Kavla ut den tinade degen på ett lätt mjölat bakbord till rektangel. Pensla en matsked smör över degen. Strö blandningen över degen. Lämna en cm kant längs de övre och nedre sidorna. Börja på en långsida och rulla upp degen till en rulle. Nyp sömmen för att täta. Skär rullen i 9 lika stora bitar. Ordna rullar, skär nedåt i den beredda ugnsformen med jämt avstånd. Täck med plastfolie. Låt rullarna jäsa på en varm dragfri plats tills den är svälld, ca 45 minuter.

Placera formen i mitten av ugnen och värm till 165 grader.

Grädda kanelrullarna tills topparna är gyllenbruna, ca 25 minuter. Samtidigt vispar du  strösocker, mascarponeost och kärnmjölk i en medelstor skål tills den är slät och krämig.

Borsta 1 msk smör över de bakade kanelbullarna och slingra ostblandningen över. Serveras varm.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *