GRILLAD KALVENTRECÔTE

Kalventrecôte är något ovanlig i köttdisken men oftast hittar man den på t.ex. CityGross. Köttet är helt underbart att grilla och behöver inte lång tid på grillen för att uppnå perfektion. Igår kom jag över en fin bit kött och lagade följande:

600-700 g kalventrecôte delad i två bitar

Marinad
1 citron (skal + saft)
2-3 klyftor pressad vitlök
5 msk olivolja
1 msk torkad salvia
1 tsk salt
nymalen svartpeppar

Förbered grillen genom att tända ca 30 briketter på ena halvan av grillen, förbed den alltså för både direkt och indirekt grillning.

Dela kalventrecôten i två bitar, blanda ihop marinaden i en plastpåse och marinera köttet i ca 30 minuter.

Grilla köttet några minuter på varje sida över kolen så köttbitarna får lite färg. Flytta sedan köttbitarna över på andra sidan. Sätt i en stektermometer och grilla köttbitarna med locket på till 58 grader (tar ca 15-20 minuter). Lyft sedan ut köttet och låt det vila i 10 minuter innan du skär upp det.

Riktigt gott och snabbt!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *