BARBEQUESÅS MED WHISKEY

En grym barbequesås som passar bra till det mesta, exempelvis ribs eller Pulled Pork.

3 vitlöksklyftor
2,5 dl ketchup
0,75 dl ljus sirap
0,75 dl rörsocker
1 dl whiskey (t.ex. Jack Daniels)
0,5 dl vitvinsvinäger (gärna vit balsam)
1 msk riven ingefära (glöm inte saften!)
0,5 tsk sambal oelek
0,5 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

Finhacka vitlöken och blanda i alla ingredienser i en kastrull. Låt den koka upp och puttra i 15 minuter tills den blivit lite simmig. Låt svalna och vila den så länge du kan. Ska du ha den som sås till maten passar den bra att värmas upp innan servering. Ska du pensla en Pulled Pork med den, vänta tills de sista 10 minuterna och pensla på.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *